Редактор: e-mail: Кадър: БТВГлавният държавен здравен инспектор на България доц. Ангел Кунчев

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВГлавният държавен здравен инспектор на България доц. Ангел Кунчев
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Големият проблем на България не е третата, а първата и втората доза

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Главният държавен здравен контрольор на България доцент Ангел Кунчев разяснява настоящата здравна конюнктура, обвързвана с пандемията с ковид у нас

" Доказано е, че най-малко една година имаме имунна отбрана от имунизациите, като даже това може да е и за по-дълъг интервал. Големият проблем на България не е третата доза, а първата и втората доза. Ние би трябвало да преминем тези 20 %, да се стремим към това, което минаха другите страни - 70-80 % имунизирани. Някои сътрудници настояват, че даже доживот е отбраната, само че аз не мога да го настоявам. Безспорно, най-хубавата мярка е България да не е последна по имунизации. Ще имаме доста съществени проблеми, в случай че продължаваме да бъдем оставачите на Европа. Не може с 20 %, хората ще стартират да анулират културни, конгресни и спортни прояви. Ще повлияе доста съществено на туристическия сезон идната година.

За благополучие, за момента няма някакъв втори пик. Има задържане, въпреки и на високи равнища ", разяснява Кунчев в утринния блок на БТВ.

" Ако успеем да задържим тези равнища, ще успеем да се оправим. Ако всеобщо се вдигнат на над 500 на 100 000 души случаите, доста ще се увеличи риска за цялото ни опазване на здравето. Държим се на 300 инфектирани от 100 000 души. Ако вие влезете на един концерт, можете да ползвате 30-50 % от местата, само че в случай че сте в спортна зала, не.Трябва да се изравнят нещата. Има дни, в които няма нито един умрял с ваксина. Средно е 2-3 % от смъртните случаи. Обикновено това са хора с доста съпътстващи болести и на висока възраст. Тези, които са го карали доста тежко, нямат доста антитела. От признатите в болница 15-20 % са имунизирани, тежките случаи са 5 %, а 2-3 са умрелите. С имунизациите целим да няма смъртни случаи ", уточни Кунчев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР